Ahogyan bármely honlap, úgy a mi oldalunk is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Elfogadom
Főoldal | Webáruház | Hírek
X-CONTACT csatlakozás a Mennekes-től

Az ipari csatlakozók szakértője, a MENNEKES világszerte ismert a szakmai normák, szabványok kialakításáról. Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettek az e-mobilitással kapcsolatos megoldások kidolgozására. Részben az itt szerzett tapasztalatok felhasználásával készült az ipari csatlakozók teljesen új érintkező-típusa , az X-CONTACT


 


Fontos elérni a lehető legjobb egyensúlyt az érintkezők biztonságos csatlakozása és a csatlakoztathatóság könnyedsége között. Az X-CONTACT egy teljesen új megközelítéssel, sikeresen találta meg ezt az ideális egyensúlyt.


 


Az új gyártástechnológiának köszönhetően az X-CONTACT érintkezők kizárólag a formájuk és anyaguk segítségével csatlakoznak, semmilyen rugós alkatrészre nincs szükségük. Az X-CONTACT csatlakozása különösen biztonságos.


 


Az X-CONTACT érintkezők formája akár 50%-al könnyebb csatlakoztatást tesz lehetővé. Ez leegyszerűsíti és megkönnyíti a munkafolyamatokat és javítja a munkahelyi biztonságot. Az X-CONTACT segítségével a Mennekes új szintre emeli az egyszerűen használható, de biztonságos csatlakozókat.


 


De hogyan lehet elérni ezeket az előnyöket a 63A vagy 125A csatlakozóknál? Az X-CONTACT érintkezőket közelebbről megnézve jól látszik az X formájú barázda és horony mely az új koncepció lényege: innovatív, egyszerű, tartós és biztonságos. Ezt hívják X-elvnek.


 


INNOVATÍV


Az X-CONTACT hornyokkal ellátott, nagyon ellenálló anyagú érintkezőhüvelye egyszerű mechanikai megoldást biztosít: a dugvilla villája megnyitja az érintkezőhüvelyt, ami 50%-al csökkenti az összecsatlakoztatáshoz és szétbontáshoz szükséges erőt.


 


EGYSZERŰ


A gyakorlatban az X-CONTACT leegyszerűsíti a folyamatokat. A csatlakoztatást egy ember is el tudja végezni még 125A-es csatlakozásoknál is, míg a korábbi, hagyományos megoldásoknál két ember kellett ehhez a feladathoz.


 


TARTÓS


Még a gyakran csatlakoztatott és szétbontott csatlakozóknál sem fordul elő az érintkezők kopása, így azok anyaga nem hajlamos a kopásra és anyagfáradásra. A csatlakoztatáskor és bontáskor automatikusan eltávolítódnak az érintkezőkről a szennyeződések és a felületi korrózió, így az érintkezők anyagminősége nem romlik.


 


BIZTONSÁGOS


A könnyebb csatlakoztatás egyben a biztonságot is növeli. Az érintkezők belső falán található hornyok és a magas anyagminőség garantálják a csatlakoztatási folyamat biztonságosságát.


 


EGYSZERŰ HASZNÁLAT


Főleg a 125A és a 63A csatlakozóknál nagy erőkifejtésre van szükség a csatlakoztatáshoz és a bontáshoz. A csatlakozások olyan merevek hogy a hagyományos változatoknál gyakran 2 emberre volt szükség a feladat elvégzéséhez. Ez nemcsak lassíthatja a munkafolyamatot, hanem veszélyes is lehet.


 


Az ipari felhasználási területeken a csatlakozók felé alapvető elvárás a robosztus kivitel, de ugyanakkor nagyon fontos az egyszerű kezelhetőség és a biztonság is.


 


Az X-CONTACT tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásoknak. Az érintkezők barázdái érezhetően megkönnyítik a munkát, a hagyományos csatlakozókhoz képest akár 50%-el kisebb erőkifejtéssel elvégezhető a csatlakoztatás és a bontás.


 


Ugyanakkor az X-CONTACT érintkezők formájának egyszerűsége és stabilitása biztonságot nyújt még a legkeményebb ipari körülmények között is. Emiatt az X-CONTACT csatlakozók érintkezőinek kikopása miatt nem kell aggódni, azok tartósan, biztonsággal használhatók hosszú ideig is.


 


KISEBB ERŐ


Az innovatív gyártási folyamat és a felhasznált anyagok magas minősége garantálják az érintkezők rugalmasságát. Ennek köszönhetően a csatlakozók 50%-al kisebb erő kifejtésével csatlakoztathatók és bonthatók. Ezt akár egyetlen ember is el tudja végezni, még a 125 A-es változatok esetén is.


 


A nikkelezett érintkezők kiválóan ellenállnak az agresszív környezeti hatásoknak. Ellenállóak a levegő páratartalmával, a sós vagy savas levegővel és az agresszív gázokkal és gőzökkel szemben is.

Vissza
MENNEKES PowerTOP Xtra ipari csatlakozók 16A és 32A változatokbanX-CONTACT csatlakozás a Mennekes-tőlAMAXX tokozatokEgy és öt egységes AMAXX elosztószekrények

Archív publikációk

nincs bejegyzésTeljes Archívum